SANTOS öntöttvas serpenyő

Br. 10.000 Ft

A vasöntvény az egyik legrégebbi anyag a sütéshez és főzéshez

A vasöntvényt már évszázadok óta használják a konyhában, és napjainkban is alig változott formában van jelen. Különleges tulajdonságainak köszönhetően továbbra is népszerű választás grillezéshez és főzéshez egyaránt. A SANTOS öntöttvas edények kiváló minőségű alapanyagból készülnek, káros- és adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Az öntöttvas előnyei

  • Kiváló hőtartás
    Az öntöttvas jobban tárolja a hőt, mint a rozsdamentes acél, és azt egyenletesen adja át az ételnek. Legyen szó nyílt lángról, parázsról vagy főzőlapról, a hő egyenletesen oszlik el az egész főzőfelületen – így az étel tökéletesen átsül.
  • Természetes tapadásmentesség
    A vas edények használatával kialakul egy természetes tapadásmentes réteg, az ún. patina, amely növényi olajjal történő beégetés során jön létre. Ez teljesen biztonságos az élelmiszerekhez, és minden használattal csak javul a tapadásmentes hatása.

SANTOS öntöttvas serpenyő

A SANTOS öntöttvas serpenyő ideális grillezéshez, de a konyhában is sokoldalúan használható. Mindkét oldalán kifolyócsőrrel van ellátva, így az elkészült szaftot vagy szószt kényelmesen tálalhatod közvetlenül a serpenyőből.

Használat grillen

  • Alkalmas gázgrillhez, faszenes grillhez, smokerhez vagy akár nyílt tűzhöz
  • Kiválóan alkalmas pörköltek, sültek, steak, hal vagy zöldségek készítéséhez
  • A zsiradék és az öntöttvas kombinációja természetes tapadásmentes hatást biztosít

Használat a konyhában

  • Tökéletes sütéshez és pároláshoz
  • Használható minden típusú tűzhelyen, indukcióson is

Használati útmutató

  • A serpenyő már be van égetve, újabb beégetés nem szükséges
  • Csak hőálló kesztyűvel vagy megfelelő grillkiegészítőkkel fogd meg
  • Használat után hagyd lassan kihűlni

Tipp – egészségügyi előny

Rendszeres használattal a vasserpenyő segíthet pótolni a szervezet vasszükségletét. Kutatások szerint, ha megfelelő alapanyagokkal öntöttvas edényben készítjük az ételeinket, az növelheti azok vastartalmát.

Tisztítás

  • Ne használj mosogatószert! Csak meleg vízzel tisztítsd
  • A makacs ételmaradékokat fa kanállal, spatulával vagy acélgyűrűs tisztítóval távolítsd el
  • Tisztítás után növényi olajjal kend át, és így tárold